V poslanecké sněmovně vyvrcholí Logická olympiáda dětí

Na dvě stovky dětí, které se probojovaly do finále Logické olympiády, se dnes utkají v prostorách poslanecké sněmovny. Jedná se o děti prvního stupně základních škol a studenty středních škol. Soutěž se nezaměřuje na školní znalosti, ale na samostatné uvažování dětí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Projednávání úsporných opatření v Poslanecké sněmovně

Projednávání úsporných opatření v Poslanecké sněmovně | Foto: Tomáš Adamec

„Děti vypracovávaly úkoly, ve kterých řešily slovní přesmyčky, číselné řady, logické problémy a podobně. Takže uspět mohly i děti a studenti, kteří v tradičních předmětech dosahují z různých důvodů podprůměrných výsledků,“ vysvětluje Radiožurnálu Eva Stejskalová z pořadatelské organizace Mensa.

„V této soutěži totiž namísto běžných znalostí rozhoduje schopnost logického myšlení, takže vhodně doplňuje běžnou školní výuku o aktivitu zaměřenou na rozvoj samostatného uvažování,“ dodává.

Lucie Maňourová, Petr Sehnoutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme