Ve sněmovně se rozhodne o projednávání státního rozpočtu

Jak bude ve sněmovně rozvrženo jednání o státním rozpočtu na příští rok, o tom dnes rozhodne organizační výbor dolní komory. První čtení by mělo připadnout na schůzi, která začíná 26. října. O přesném zařazení rozpočtu na schůzi se ale právě ještě bude mluvit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nově zvolení poslanci na ustavujícím zasedání ve Sněmovně

Nově zvolení poslanci na ustavujícím zasedání ve Sněmovně | Foto: Tomáš Adamec

Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová by preferovala, aby se rozpočet na schůzi probral hned během prvních dní a příliš se tedy tato problematika neodkládala.

„Státní rozpočet je vždycky taková podzimní parlamentní bomba. Nakonec mohou změnit pořadí ještě poslanci při zahájení schůze, ale očekávám, že to bude na samém počátku. Myslím si, že úterý 26. října by bylo rozumné, pokud nebude něco mimořádně důležitého,“ řekla Miroslava Němcová.

S tím souhlasí i předseda komunistů Vojtěch Filip. Důvody KSČM jsou ale ty, že by chtěli rozpočet vládě vrátit.

„Vzhledem k tomu, že ten rozpočet je rozporuplný, tak KSČM bude podporovat jeho co nedřívější projednání, protože předpokládám, že na klubu je návrh na vrácení tohoto státního rozpočtu vládě k přepracování. Z toho vyplývá i to, aby měli dostatek času na projednání,“ řekl Vojtěch Filip.

Druhé a třetí čtení státního rozpočtu na příští rok by měli poslanci stihnout na přelomu listopadu a prosince.

Veronika Malá, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme