Vlaková doprava se po sněhové kalamitě vrací k normálu

Ještě během dopoledne bude zřejmě na železnici v celé republice platit kalamitní stav. Oproti včerejšku, kdy některé vlaky měly až sto minutové zpoždění, se ale situace uklidnila. Cestující by přesto měli sledovat internetový server Českých drah, kde najdou všechny aktuální informace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak je opožděn z důvodu nepříznivých povětrnostních podmínek na trati - hlásají reproduktory na nádražích po celé ČR. Vlaky nabírají zpoždění.

Vlak je opožděn z důvodu nepříznivých povětrnostních podmínek na trati - hlásají reproduktory na nádražích po celé ČR. Vlaky nabírají zpoždění. | Foto: Tomáš Adamec

„Nelze vyloučit, že jednotlivé spoje mohou mít nějaký problém, třeba technickou závadu nebo u mezistátních vlaků například zpožděný příjezd ze zahraničí. Nadále platí některá omezení, třeba v příměstské dopravě v Praze, kde některé posilové spoje jsou stále zatím odřeknuty,“ řekl mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Jde například o linky mezi Roztoky u Prahy a Libní, posilové vlaky v ranní špičce mezi Radotínem a centrem Prahy, vlaky ze Stránčic do Prahy nebo mezi Prahou a Českým Brodem. Poslední železniční trať zůstává uzavřena na Liberecku. Železničáři by úsek mezi Novým Městem pod Smrkem a Jindřichovicemi pod Smrkem měli zprovoznit během dopoledne.

Situace se uklidňuje i v městské dopravě. Praha přesto o víkendu posílí provoz metra a tramvají. Metropole žádá návštěvníky, aby s autem nejezdili do centra města. Bez problémů je dnes provoz na pražském ruzyňském letišti.

Přestože se situace uklidnila, měli by i dnes řidiči jet se zvýšenou opatrností. Platí to například i pro Plzeňský kraj. Na Klatovsku jsou vozovky kluzké a na mnoha místech jsou na nich zbytky sněhu.

Podrobnou předpověď počasí a dopravní zpravodajství sledujete na našich speciálních webech.

Lidé se ale musí připravit na další sněžení. V severozápadní polovině Čech bude polojasno až oblačno a jen výjimečně slabé sněžení. Ve zbytku republiky bude oblačno až zataženo, během dopoledne pak začne sněžit. Na jihu a východě Čech, na Vysočině, Moravě a ve Slezsku může napadnout až 15 centimetrů nového sněhu.

ak, Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme