Výbuch granátu v Krnově. Jeden mrtvý, šest zraněných

Výbuch zřejmě granátu v obchodním domě v Krnově zabil lupiče, šest lidí je zraněno. K explozi došlo při ozbrojeném přepadení směnárny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vstup do obchodního domu Prior v Krnově

Vstup do obchodního domu Prior v Krnově | Zdroj: ČTK

Mezi zraněnými jsou čtyři zasahující policisté, pracovník ochranky a jeden nakupující. Na místo dorazili pyrotechnici, kteří zjišťovali, zda se tam nebyla další trhavina. Svědci ocenili zásah policistů, kteří pachatele zalehli a zabránili tak daleko většímu neštěstí. Podle záchranářů je stav jednoho ze zraněných policistů velmi vážný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportérka Andrea Čánová ve Zprávách o šesté

Po pyrotechnicích další specialisté

Policejní ředitel Moravskoslezského kraje, Tomáš Tuhý v Ozvěnách dne potvrdil, že typ výbušniny je zatím neznámý, pravděpodobný pachatel při explozi zemřel a nejvážněji zraněný policista byl letecky převezen do nemocnice v Ostravě.

„Pyrotechnici započali úkony spojené s ohledáváním, aby tam mohli vstoupit naši specialisté,“ uvedl Tuhý. Připomněl, že policie vyslýchá svědky a prozkoumá případný záznam kamerového systému. „Nemám informace o tom, že by v regionu byl podobný incident zaznamenán.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Policejní ředitel Moravskoslezského kraje Tomáš Tuhý mluvil o explozi v Ozvěnách dne

Hrdinství

Zdravotní stav policisty, který zneškodnil lupiče s výbušninou v Krnově je vážný. Leží ve Fakultní nemocnici v Ostravě a čekají ho náročné operace. Odpoledne vstoupil do směnárny v centru města zloděj, ozbrojený trhavinou. Policista ho zalehl tak, že výbušnina skončila pod tělem útočníka. Následný výbuch pak pachatele usmrtil.

Hasič hlídkuje na místě neštěstí | Foto: ČTK

Tamní lidé jsou přesvědčeni, že policista zabránil daleko většímu neštěstí. Myslí si to i Jana Baťková, která žije hned vedle místa tragédie: „No byl to frajer, co mám říci. Bylo to hrdinství, kdo by to udělal? Kdo? Každý by vzal nohy na ramena!“

Zbylí tři zranění policisté jsou v péči nemocnice v Krnově, která označila jejich stav jako středně vážný. "U dvou lidí zatím lékaři diagnostikovali středně těžká poranění, v tuto chvíli probíhají u obou mužů další vyšetření k vyloučení vážnějších zranění a komplikací. Předpokládáme u nic operaci. Třetí muž má zranění lehčího charakteru a bude s největší pravděpodobností propuštěn do domácího ošetřování," upřesnila mluvčí krnovské nemocnice Eva Kijonková.

Milan Kopp, Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme