Vysoké teploty přepisují rekordy

Po celém Česku dnes padaly teplotní rekordy. Extrémní vedro meteorologové naměřili na 35 místech České republiky. K tomu meteorologové hlásí smog a zvýšené koncentrace přízemního ozónu. Tropické počasí bude trvat i v příštích týdnech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pitný režim

Pitný režim | Foto: Fotobanka stock.xchng

Velmi teplý den dnes prožili například obyvatelé Hradce Králové. Rtuť teploměru se tam krátce po 16. hodině podle slov meteorologa Jiřího Jakubského vyšplhala na 34,4 stupně Celsia.

Tropická vedra s sebou přinášejí místy i smog a zvýšené koncentrace přízemního ozónu. Jak upozornil Jan Šrámek z Českého hydrometeorologického ústavu, varování platí hlavně pro Prahu a Středočeský kraj.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž o aktuálním počasí v Česku na Radiožurnálu.mp3

„Během sobotního odpoledne došlo na některých stanicích v Praze a také ve středních Čechách k překročení zvláštního imisního limitu 180 mikrogramů na metr krychlový u přízemního ozónu,“ uvedl Jan Šrámek.

Situace se zřejmě nezlepší ani v následujících dnech.

Velmi teplé a slunečné počasí bude v Česku i v příštích týdnech. Tropické teploty až 36 stupňů Celsia se budou do konce měsíce střídat s mírným ochlazením. Občas ale i zaprší a přijdou bouřky.

Šárka Slezáková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme