Kvůli sněhu kolabuje doprava v Praze

Husté sněžení způsobuje v metropoli problémy především v dopravě. Ta na mnoha místech Prahy kolabuje, na některých linkách nejezdí autobusy, problémy mají i tramvaje a řidiči osobních automobilů. Největší problémy jsou na velkých křižovatkách, výhybky se musejí přehazovat ručně a tramvaje tak nabírají velké zpoždění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh komplikuje dopravu v centru Prahy

Sníh komplikuje dopravu v centru Prahy | Zdroj: ČTK

Na Olšanském náměstí v podvečer na hodinu uvízly dva autobusy a dvě tramvaje. Problémy jsou i na Karlově náměstí a na Vinohradech. Městská hromadná doprava kolabuje prakticky v celém centru kvůli zapadaným výhybkám. Nejezdí tramvaje mezi Řepy a Motolem.

Přehrát

00:00 / 00:00

O aktuální situaci v pražské dopravě mluvil ve Stalo se dnes na Radiožurnálu dopravní ředitel pražského Dopravního podniku Petr Blažek

Autobusy mají největší problémy na okraji Prahy, nejezdí například linky do Jinonic a na Strahov. Autobusy nemohou jezdit ani po vysočanské estakádě.

Auta jezdí krokem, silnice se změnily v klouzačku. V ulicích je 69 sypačů, během noci se přidá dalších 57, zdržují je ale kolony a zácpy. Nezodpovědní řidiči také v mnoha případech uvízli na tramvajovém pásu a tím zablokovali tramvajový provoz. Na Prašném mostě se to přihodilo kamionu, který se zatím nedaří vyprostit a tramvaje tam teď úplně stojí.

Pro kamiony je na Pražském okruhu uzavřen Cholupický tunel ve směru od dálnice D1 k dálnici D5. Hrozí totiž, že by nevyjely stoupání za tunelem.

Pražský Dopravní podnik a Technická správa komunikací proto svolaly krizový štáb, který rozhodl o tom, že sypače budou primárně odklízet komunikace pro hromadnou dopravu, tedy autobusy a tramvaje.

Krizový štáb také vyzívá obyvatele metropole, aby ani zítra nejezdili do práce automobily a využili hromadnou dopravu.

„Pražské metro jezdí bez problémů. Proto připravujeme od ranního výjezdu posílení všech tří tras metra. Předpokládáme totiž, že metro využije mnohem více lidí než obvykle,“ řekl dopravní ředitel pražského Dopravního podniku Petr Blažek.

Jan Herget, Ondřej Houska, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme