Beránková s Dlabolou končí amatérskou kariéru

Nejlepší čeští krasobruslaři posledních let Kateřina Beránková, Otto Dlabola se rozhodli ukončit amatérskou kariéru a odejít k profesionálům. Oznámili to dnes na tiskové konferenci v Praze. Sportovní dvojici, která dosáhla na osmé místo na olympijských hrách v Salt Lake City a na dvě pátá místa na evropských šampionátech, trápily na podzim zdravotní problémy. Reprezentanti se tak nemohli připravovat na vrcholy sezóny - letošní mistrovství Evropy i světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beránková - Dlabola

Beránková - Dlabola | Foto: Michal Doležal

Beránková (27) s Dlabolou (31) dospěli k rozhodnutí skončit na amatérském ledě už před Vánoci, jak řekli v rozhovoru pro Radiožurnál, ale novinářům to oznámili až teď. "Když něco děláte dvacet let pravidelně dvakrát denně, a pak se rozhodnete toho nechat, není to jednoduché, já sám jsem shodil tři kila, jak jsem byl z toho všeho vystresovaný. Dlouho jsem se rozmýšlel, jak to řekneme na svazu," poznamenal Otto Dlabola. Beránková ještě důvody konce kariéry odůvodnila: "Objemy a intenzita tréninků již nemohou být takové, abychom se mohli připravit na vrcholné soutěže." Představa krasobruslařského svazu byla, že Beránková s Dlabolou budou Česko reprezentovat ještě na zimních olympijských hrách v Turíně příští rok, ale z toho tedy nakonec sejde. Brněnský pár hodlá ale svazu pomáhat s organizováním různých akcí, mohl by se podílet například na organizaci poháru v synchronizovaném bruslení Prague Cup, či na světovém šampionátu v synchronizovaném bruslení, který proběhne příští rok v Praze.

Kateřina Beránková se nechtěla konkrétněji vyjadřovat k plánům, které se svým partnerem chystá pro profesionální dráhu, jedno je ale už teď jisté: "Nejdříve musíme upravit záležitosti kolem rozvázání smlouvy z reprezentace, pak budeme hledat schopného manažera, který by nám zajišťoval akce u profesionálů." Otto Dlabola doplnil, že by rádi zůstali k dispozici svazu a bydleli v České republice a za prací dojížděli do zahraničí, zatím si tedy nechystají podobný scénář, který uplatnili po ukončení amatérské kariéry Radka Kovaříková s René Novotným. Mistři světa z roku 1995 tehdy odcestovali za oceán, kde se stali ještě dvakrát profesionálními světovými šampiony. Kateřina Beránková by ale určitě u krasobruslení ráda zůstala i v budoucnosti jako choreografka případně trenérka.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme