Zraněný skokan Mazoch je v umělém spánku

Skokan na lyžích Jan Mazoch je po těžkém pádu udržován v umělém spánku, ale mimo nebezpečí ohrožení života. Stránkám dziennik.pl to řekla mluvčí nemocnice v Krakově Anna Niedźwiecka. Podle ní nemá Mazoch žádné zlomeniny a jeho stav je stabilizovaný. Český reprezentant dopadl přímo na hlavu ve druhém kole Světového poháru v polském Zakopaném. Celou noc se objevovaly spekulace, nakolik jsou jeho poranění vážná. Teď ho čekají další vyštření, včetně tomografu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pád Jana Mazocha

Pád Jana Mazocha | Zdroj: ČTK

Po pádu Jana Mazocha ještě nechala jury druhé kolo pokračovat, zrušila ho až po několika dalších pokusech. V tu chvíli už byl Mazoch v hlubokém bezvědomí na cestě do nemocnice v Zakopaném. Tam se podrobil prvním důkladnějším vyšetřením a pak ho sanitkou ho převezli na neurotraumatologii Univerzitní nemocnice v Krakově. Polské zdravotnické vrtulníky údajně nemohou v noci létat. Spekulovalo se o vážném poranění pravé strany lebky, ale to se podle dzienniku.pl nepotvrdilo. Vyloučeno údajně stále není vnitřní krvácení v břišní oblasti.

Ironií osudu byl jednadvacetiletý Mazoch nakonec klasifikován v závodě jako nejlepší Čech. Po prvním kole, které jury nakonec vyhlásila jako jediné, byl na 15. místě. Vyhrál Slovinec Urbanc, 19. místo patří Antonínu Hájkovi, o 22. se dělí Jakub Janda s Janem Maturou.

Vojtěch Bidrman, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme