Tenista Ivo Minář měl pozitivní test na doping

Český tenista Ivo Minář měl pozitivní dopingový nález. Případ teď vyšetřuje Mezinárodní tenisová federace ITF. Radiožurnálu to potvrdil prezident českého svazu Ivo Kaderka. Pětadvacetiletý tenista obvinění z dopingu odmítl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Minář odevzdal pozitivní vzorek při červencovém daviscupovém utkání s Argentinou. Zřejmě doplatil na užívání léku, který obsahoval derivát pseudoefedrinu. Lék na hubnutí chyběl na seznamu látek, povolených Mezinárodní tenisovou federací.

Kaderka v pořadu Radiožurnálu Stalo se dnes prohlásil: "Budeme respektovat závěry ITF, ale nebudeme si hrát dopředu na inkvizitory. Mluvil jsem s Ivem, hned jak se to dozvěděl, všechno mi vysvětlil. Mluvil jsem s jeho právníky - a to je všechno, co o tom vím. Dlouho se zkoumalo, jak se tam ta látka mohla objevit. Teď čekáme na verdikt ITF."

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezident českého svazu Ivo Kaderka v pořadu Radiožurnálu Stalo se dnes o dopingovém nálezu u Iva Mináře

Přečtěte si také:
Češti tenisté postoupili po třinácti letech do semifinále Davis cupu

Mirko Vasič, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme