Evropské banky možná budou odvádět poplatek na prevenci krizí

Německá vláda koketuje s myšlenkou zavedení bankovního poplatku na odvrácení nových finančních krizí. Ten by podle představ spolkového ministra financí Schäubleho odváděly do zvláštního fondu všechny evropské bankovní domy. Výše poplatku zůstává otevřená.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

500 euro pomůže k návratu domů

500 euro pomůže k návratu domů | Foto: dreamstime.com

Berlínská vláda chce do projektu co nejdříve zapojit taky Francii, aby měla iniciativa na evropské úrovni větší šanci na úspěch. Na středeční zasedání kabinetu tak dorazí francouzská ministryně financí Christine Lagardeová.

Německým bankám se myšlenka zavedení protikrizového poplatku nelíbí. Argumentují tím, že by na něj doplatili hlavně občané i firmy, kteří by prý od bank už nemuseli dostávat půjčky nebo by museli platit vysoké úroky.

Aby prý mělo opatření smysl, muselo by podle finančních domů platit celosvětově. Spolková vláda si představuje, že by se poplatek netýkal jedině pojišťoven.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme