MS: Argentina potvrdila roli favorita

Fotbalisté Argentiny porazili ve svém prvním utkání na světovém šampionátu Nigérii 1:0 díky gólu obránce Heinzeho z šesté minuty zápasu. Trenérská premiéra tak vyšla Diegu Maradonovi, který se na mistrovství světa vrátil po 16 letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Heinze Argentina.jpg

Heinze Argentina.jpg | Zdroj: ČTK

Argentina - Nigérie 1:0 (1:0)

Argentina patří podle fotbalových expertů ke spolufavoritům celého turnaje, v zápase proti Nigérii se na vítězství ale nečekaně nadřela.

Gólová hlavička Heinzeho v úvodu utkání dodala sice svěřencům trenéra Maradony potřebný klid, třetí nejlepší celek Afriky ale po zbytek zápasu jasně dokazoval, že není na závěrečném turnaji náhodou. Přesto byl nejlepším hráčem Nigérie nakonec brankář Enyeama. Ten několikrát čelil ofenzivním atakům Jihoameričanů, které vedl především aktivní Lionel Messi, proti jehož střelám si brankář nigerijských Orlů několikrát vysloužil potlesk zaplněných tribun Ellis Park Stadium v Johannesburgu.

Když se nedařilo Argentině své stoprocentní šance proměňovat, osmělili se také Afričané. Ti mohli na konce získat i bod, svojí šancí ale v závěru pohrdl Uche a tak Argentina po nejtěsnější výhře 1:0 vybojovala první tři body na turnaji.

Branka: 6. Heinze. Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ŽK: Gutiérrez - Haruna. Diváci: 55.700.

Sestavy:

Argentina: Romero - Gutiérrez, Demichelis, Samuel, Heinze - Verón (74. Maxi Rodríguez), Mascherano, Di María (85. Burdisso) - Messi - Tévez, Higuaín (79. Milito). Trenér: Maradona.

Nigérie: Enyeama - Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (75. Uche) - Kaita, Etuhu, Haruna - Obasi (60. Odemwingie), Aiyegbeni, Obinna (52. Martins). Trenér: Lagerbäck.

Tabulka skupiny B:

1. J.Korea 2:0 3
2. Argentina 1:0 3
3. Nigérie 0:1 0
4. Řecko 0:2 0

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme