Druhým finalistou Poháru ČMFS je Sparta

Fotbalisté Sparty Praha se stali druhými finalisty Poháru Českomoravského fotbalového svazu. Vyhráli totiž semifinálový zápas ve Zlíně 2:1. Ve finále se střetnou ve čtvrtek 24. května na pražském Strahově s Jabloncem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K. Kisel a I. Zbožínek

K. Kisel a I. Zbožínek | Zdroj: ČTK

Zlín začal aktivně, od první minuty trápil sparťanskou obranu dlouhými kolmými pasy na Žůrka. Tomu přispívali nepřesnými odkopy i nejistý stoper Kučera a také na levé straně hrající Mareš. Už v osmé minutě ale Spartě vyšel signál při rozehrání trestného kopu. Od Kisela se míč dostal ke Kolářovi, který obloučkem našel Doška a jeho hlavička skončila v síti.

Zlín působil hodně živě a chtěl co nejdříve vyrovnat. Po půlhodině hry zesílil tlak hostů, kteří měli několik možností dostat se do dvoubrankového vedení. Došek pálil těsně mimo z hranice šestnáctky, Kiselův centr si zlínští obránci srazili na břevno. Jenže z gólu se pak překvapivě radovali domácí, kteří dokonale využili Huškovu špatnou přihrávku na středové čáře a Žůrek už dokázal svůj další individuální průnik proměnit.

Sparta ale ještě před poločasem dokázala znovu zvrátit skóre na svou stranu, k čemuž významně přispěl brankář Kořínek, který nahradil Zlámala, jenž po lehčí viróze odpočíval. Proti trestnému kopu navíc předčasně vyběhl Dian a opakovaný pokus zatočil Kisel přesně do sítě. Druhý poločas na skóre už nic nezměnil, takže Sparta vyhrála ve Zlíně 2:1.

Milan Kopp, Petr Bürger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme