Hokejisté z Pardubic porazili v semifinále extraligy České Budějovice 4:2

A vedou 2:0 na zápasy. Hráči z Českých Budějovic sice podali na ledě Pardubic oproti středečnímu prvnímu utkání zlepšený výkon, ale k úspěchu to nevedlo. Bezbrankový stav na východě Čech vydržel až do 38. minuty, na přelomu druhého a závěrečného dějství však Jihočeši pustili Moeller do dvoubrankového vedení, které už nedohnali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Play off ELH

Play off ELH

Jedním ze zlomových momentů byla využitá přesilovka Pardubic po 61 vteřinách třetí části poté, co byl za podražení svého krajana Jána Lašáka vyloučen slovenský útočník Michal Hudec. Jihočeši neudrželi do konce druhé třetiny bezbrankový stav, přestože před úvodní trefou Miroslava Hlinky z 38. minuty se ubránili celkem ve 109 vteřin trvajícím oslabení tří proti pěti. Tomu předcházelo několik sporných rozhodnutí sudích Františka Rejthara a Tomáše Turčana.

Pardubický gólman Lašák pustil za svá záda jen dva z 46 pokusů, jako první na něj v 43. minutě vyzrál Štěpán Hřebejk. Po jeho trefě rychle odpověděl Jan Kolář, ale podle Hřebejka byla ještě šance zdramatizovat zápas dříve než v 58. minutě, kdy dal Jihočechům na chvíli naději v power play Tomáš Vak.

Petr Bürger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme