Krpálek po přechodu do vyšší kategorie přibírá na váze. Už si objednávám větší oblečení, přiznává

Olympijský vítěz z Ria de Janiera Lukáš Krpálek se konečně naplno věnuje přípravě na nadcházející sezónu. Po ohlášení přestupu do vyšší hmotnostní kategorie začal nabírat kilogramy a s přírůstkem na váze je český judista zatím spokojený.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek.

Lukáš Krpálek. | Foto: Martin Váňa

„Už si objednávám větší oblečení, už na tom pracuji. Teď jsem zjistil, že už se nemůžu ani ohnout a zavázat si kravatu nebo boty. Jsem rád, že jde váha nahoru. Za poslední měsíc jsme odvedli kus práce,“ pochvaluji si už 115 kilogramů vážící Lukáš Krpálek.

Olympijský vítěz toho od triumfu v Riu do konce roku moc nenatrénoval. Po Svátcích se ale už naplno věnuje přípravě a tvrdá práce v posilovně začíná přinášet ovoce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem rád, že jde váha nahoru. Za poslední měsíc jsme odvedli kus práce, říká judista Lukáš Krpálek

„Právě jsem se vrátil z prvního letošního kempu, kde jsem se pral s těmi, se kterými se budu potkávat na turnajích. Musím říct, že jsem z toho měl výborný pocit. Už jsem se necítil tak špatně, jako když jsem ve váze nad sto kilo startoval ještě jako stovkař. Doufám, že ta připravenost půjde ještě nahoru a že budu moci na mistrovství světa bojovat o medaile.“

Jenže k boji o medaile nestačí jen nabírat kilogramy svalové hmoty, ale je potřeba zdokonalovat se i v technice. Právě kvůli tomu uvažuje tým Lukáše Krpálka o rozšíření o zahraničního trenéra.

„Když jsme to probírali s předsedou svazu, tak navrhovali Rusa a Ukrajince. Odpověděl jsem ale, že bych někoho takového nechtěl, protože by mi neseděl styl, jakým trénují. Navrhl jsem, že by to měl být spíš někdo z Japonska, kde vidím, že tu techniku mají nádherně zmáknutou a umějí naučit,“ říká Lukáš Krpálek, kterého před ostrým startem, který plánuje na konec února, čeká ještě soustředění v Japonsku.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme