Naděje regionu na LOH: střelec Tomáš Caknakis

Do začátku olympijských her v Aténách zbývají tři dny. Další z řady regionálních nadějí, které nás budou na olympiádě reprezentovat je střelec Tomáš Caknakis. Je současně i poslední nadějí, kterou vám v našem miniseriálu představíme. Stolní tenistka Renáta Štrbíková a vzpěrač Tomáš Matykiewicz se o své plány a ambice podělit nechtěli a rozhovor odmítli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LOH 2004

LOH 2004

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Caknakis

Mladý krnovský střelec Tomáš Caknakis má řecké předky a v Aténách bude třetím nejmladším českým olmypionikem. Střelbě na běžící terč se věnuje od svých deseti let a jak sám přiznává, tento sport ho bavil odjakživa. "Střílení a vlastně všechno kolem mě zajímalo už odmalička. Přišel jsem na první trénink, kdy jsem si zkoušel střílet a už jsem u toho zůstal," vzpomíná Tomáš Caknakis na své začátky.

Caknakis je juniorský mistr světa a dvojnásobný vicemistr Evropy. Aténskou střelnici velmi dobře zná a považuje ji za jednu z nejlepších na světě. I proto se na olympiádu moc těší. Nervozity se však rozhodně nezbaví. "Nervozita ke střelbě patří, protože na dobrý závod potřebujete takovou tu správnou závodní nervozitu, ale že bych byl nějak nervózní teď, to určitě ne."

Tomáš Caknakis | Foto: Český střelecký svaz

Místo v olympijském závodě vybojoval na evropském šampionátu v Plzni a je moc rád, že se dokázal nakonec prosadit i do konečné nominace. "Byla to pro mne velká radost a hodně se těším."

O ambicích příliš hovořit nechce. Ví, že nejlepší střelci zrají až kolem třicítky. Sám se za takový talent, jakým je například o tři roky starší mistryně světa Kateřina Kůrková, nepovažuje. Proto jede do Atén se skromnými cíly. "Vyhrát tam určitě nejedu. První olympiáda je spíše o té zkušenosti, ale také o výsledku," dodává krnovský střelec Tomáš Caknakis, který právě v den odletu do Atén oslaví své osmnácté narozeniny.

Jaroslav Odstrčilík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme