Radikální islamisté v Alžírsku zavraždili uneseného Francouze

Radikálové z Islámského státu zavraždili francouzského rukojmího Hervého Gourdela uneseného v Alžírsku. Zprávu přinesla jako první agentura AFP. Teroristé zveřejnili popravu na videonahrávce. K vraždě i únosu se hlásí skupina Džund al-Chalífa - Chalífovi vojáci, která tvrdí, že je napojená na Islámský stát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotografie z videa, které radikální islamisté zveřejnili 24. září 2014, kde byl zavražděn francouzský turista Hervé Gourdel

Fotografie z videa, které radikální islamisté zveřejnili 24. září 2014, kde byl zavražděn francouzský turista Hervé Gourdel | Zdroj: ČTK

Pětapadesátiletý francouzský turista z Nice, který byl nadšeným cestovatelem, byl unesen v neděli večer při výletu do hor asi sto kilometrů od hlavního města Alžír.

Jeho únosci pak zveřejnili nahrávku, na níž Gourdel vyzval prezidenta Francoise Hollanda, aby země ukončila nálety na Islámský stát v Iráku.

Pravost nahrávky včera potvrdilo francouzské ministerstvo zahraničí. Paříž zároveň uvedla, že s únosci vyjednávat nebude.

Mministr zahraničí Laurent Fabius dnes potvrdil, že francouzské bezpečnostní složky pátrají spolu s alžírskou policií po únoscích turisty.

Francouzské ministerstvo zahraničí varuje francouzské turisty před možnými únosy zejména v Africe a na Blízkém východě, po zahájení leteckých útoků v Iráku jsou zvýšená bezpečnostní opatření i v samotné Francii.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme