Podle BBC by počet britských obětí útoku v Tunisku mohl přesáhnout 30

Počet britských obětí řádění atentátníka v tuniské Súse bude zřejmě vyšší, než se předpokládalo. Podle BBC zabil útočník zřejmě více než 30 občanů Spojeného království. Identifikaci brzdí zdlouhavý postup tuniských úřadů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O život přišlo 39 lidí, převážně zahraničních turistů

O život přišlo 39 lidí, převážně zahraničních turistů | Zdroj: Reuters

Tuniský koroner podle zdrojů BBC formálně identifikuje oběť až v okamžiku, kdy dostane k dispozici její zdravotnickou nebo stomatologickou dokumentaci.

U pravděpodobných britských obětí může podle ministryně vnitra Mayové za zdržení i to, že většina s sebou neměla na pláži cestovní doklady.

Příbuzní pohřešovaných Britů si už mezitím stěžují na nedostatek hodnověrných informací. Upřímnou soustrast rodinám zabitých turistů už vyjádřila královna Alžběta II.

Na britské straně se mezitím rozjelo mohutné vyšetřování pozadí útoku v Súse, na kterém se podílí na 600 policistů.

Největší britská asociace cestovních kanceláří ABTA odhaduje, že na území celého Tuniska v současnosti tráví dovolenou asi 20 tisíc občanů Spojeného království. V samotné Súse pobývalo asi 2500 Britů.

Britské cestovní kanceláře posílají do Tuniska dodatečná letadla pro turisty, kteří si přejí co nejrychleji dostat ze země. Zrušily navíc všechny plánované lety, které se měly uskutečnit příští týden.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme