Hackeři vyhrožují, že zveřejní data z internetové seznamky pro zadané

Některé nevěrné partnery možná čekají krušné chvilky. Internetoví piráti vystupující pod jménem Impact Team napadli stránky online seznamky, kde si zadaní klienti vyhledávali partnery pro tajný milostný poměr. Hackeři teď vyhrožují, že zveřejní veškerá data z profilů záletníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dívka z notebookem

Dívka z notebookem | Foto: Creative Commons Zero, Pexels

Seznamka Ashley Madison nabízí své služby ve více než 50 zemích včetně České republiky. Využívá ji téměř 38 milionů lidí.

Hackeři se dostali k informacím velmi soukromého charakteru. Nejde jen o data jako jméno, adresa nebo číslo kreditní karty. Unikly i nahé fotografie uživatelů nebo obsah konverzací s jinými členy seznamky.

Společnost, která stránky provozuje, už únik dat potvrdila a nabízí klientům možnost zcela smazat profil. To ostatně firma za poplatek umožňovala i dříve.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hackeři vyhrožují, že zveřejní data z internetové seznamky pro zadané

Piráti ovšem tvrdí, že seznamka ve skutečnosti data klientů uchovávala dál, a útokem na stránky to chtěli dokázat. Na firmu teď tlačí, aby portál zrušila, jinak data zveřejní.

Například server Sky News ale spekuluje, že hackeři chtějí ve skutečnosti data prodat dál a vydírání využívají jen jako reklamu.

Podle zpráv ze zahraničí mají piráti data všech zaregistrovaných členů. Seznamka už ale přístup ke svým stránkám zablokovala, takže další informace by už hackeři získávat neměli.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme