Trosky nalezené v Mosambiku zřejmě patří pohřešovanému malajsijskému letadlu

Trosky nalezené začátkem března na pobřeží jihoafrického státu Mosambik s nejvyšší pravděpodobností pochází ze ztraceného malajsijského letadla. Potvrdily to i australské a malajsijské úřady. Na palubě Boeingu 777 společnosti Malaysia Airlines bylo 239 lidí. Ztratil se 8. března 2014.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzští policisté a vyšetřovatelé zkoumají úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion

Francouzští policisté a vyšetřovatelé zkoumají úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion | Zdroj: Reuters

„Dva kusy trosek patří Boeingu 777. Jejich velikost, barva a vzor navíc odpovídají barvám Malaysia Airlines. Předpokládáme proto, že patří letu MH370,“ oznámil malajsijský ministr dopravy Liow Tiong Lai. Vyzval také k dalšímu pátrání v okolí Mosambiku. Starat se o něj bude malajsijský tým.

Jeden z nalezených dílů je metr dlouhý kov s nápisem No Step. Už před rokem se na francouzském ostrově Réunion podařilo objevit vzletovou klapku, která může patřit pohřešovanému stroji.

Letadlo na cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu se před dvěma lety z neznámých příčin odchýlilo z letové trasy. Stroj pak zřejmě spadl do Indického oceánu asi 1800 kilometrů jihozápadně od Austrálie.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme