Michelle Obamová prezidentkou? Ať první dáma v roce 2020 kandiduje, šíří se internetem

Zatímco jsou někteří lidé rádi, že je konečně po volbách, jiní už vymýšlejí, kdo by se mohl nově zvolenému prezidentovi Donaldu Trumpovi za čtyři roky postavit. Na internetu se první jména začala objevovat jen několik hodin poté, co bylo jasné, kdo letošní volební klání vyhrál. Tisíce lidí volají na sociálních sítích po tom, aby v příštích volbách kandidovala současná první dáma Michelle Obamová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První dáma Spojených států Michelle Obamová

První dáma Spojených států Michelle Obamová | Zdroj: Reuters

„Michelle Obamová, mohla byste prosím kandidovat na prezidentku v roce 2020? Amerika potřebuje u kormidla někoho rozumného,“ stojí v jednom tweetu. Jiné komentáře zase obsahují jednoduché heslo „Michelle Obama 2020“.

OBRAZEM: Příznivci Trumpa začali oslavovat. Ve štábu Clintonové zavládlo ticho

Číst článek

Zklamáním ale pro všechny fanoušky první dámy může být to, že už dříve odmítla, že by se kdy o pozici v Oválné pracovně zajímala.

Co přesně má ale manželka amerického prezidenta v plánu na další roky, není zatím jasné. Dlouhodobě se věnuje pomoci veteránům a vzdělávání dívek. V posledních letech založila několik iniciativ a projektů. Naznačila, že by pro ně mohla pracovat i nadále.

Jako první dáma získala velkou podporu díky svým projevům zaměřeným na složité problémy, kterým Amerika čelí. Vyzývala v nich mimo jiné ve změnu dosavadních amerických postojů například v otázce rasového nenávisti nebo policejního násilí.

Zvláštní ohlas měl její proslov na letošním konventu Demokratické strany, při kterém popsala, jak je důležité, že je její manžel prezidentem: „Každé ráno se probouzím v domě, který byl postaven otroky. Sleduju svoje dcery, dvě nádherné, inteligentní mladé dívky, jak si hrají se svými psy na trávníku u Bílého domu.“

Podívejte se, jak na výsledky prezidentských voleb v USA reagují světoví karikaturisté

Číst článek

Michelle Obamová během letošní volební kampaně ostře kritizovala Donalda Trumpa za jeho komentáře o ženách. Během proslovu v New Hampshiru uvedla, že komentáře jí otřásly. Během celého proslovu přitom odmítala vyslovit jméno republikána.

První dáma se těší velké popularitě. V průzkumu společnosti Gallup ji náklonnost vyjádřilo 64 procent dotázaných. Má tak lepší hodnocení než Donald Trump, Hillary Clintonová i její muž Barack Obama.

Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme