V Británii nečekaně přerušili práci vězeňští dozorci. Vrchní soud jim nařídil stávku ukončit

Ve Spojeném království vstoupili do předem neohlášené stávky vězeňští dozorci. Svou protestní akcí chtějí upozornit na neúnosný růst násilností v britských nápravných zařízeních. Vrchní soud na žádost vlády však nařídil dozorcům stávku ukončit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězenští dozorci vstoupili do předem neohlášené stávky.

Vězenští dozorci vstoupili do předem neohlášené stávky. | Zdroj: Reuters

Britská ministryně spravedlnosti Liz Trussová přiznala, že vězeňský personál dělá „tvrdou a obtížnou práci". Stávku dozorců ale označila za zbytečnou a nezákonnou.

Vězeňský personál patří ve Spojeném království mezi profese, na které se nevztahuje právo na stávku. Asociace britských dozorců ale v prohlášení uvedla, že protestní akce byla nezbytná pro zajištění bezpečnosti jak vězňů samotných, tak i vězeňského personálu.

Britská vláda netuší, jak opustit EU, naznačuje uniklý dokument

Číst článek

V posledních týdnech se v britských věznicích odehrálo hned několik nebezpečných incidentů. Jeden z nich skončil smrtí. Nečekaná stávka v úterý zmařila i mnoho soudních líčení. Pokračování se třeba nedočkal proces s údajným vrahem poslankyně Jo Coxové.

Jiří Hošek, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme