Konec sítě LinkedIn v Rusku. Úřady ji zablokovaly s tím, že porušila ruský zákon

Rusko začalo blokovat internetové stránky sociální sítě LinkedIn. Podle agentury Reuters požádal poskytovatele internetového připojení o zablokování těchto stránek hlavní ruský cenzurní úřad.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sociální síť LinkedIn

Sociální síť LinkedIn | Zdroj: Reuters

LinkedIn má v Rusku víc než šest milionů registrovaných uživatelů. Ruské úřady ale tvrdí, že porušil zákon o uchování osobních údajů. Podle agentury Reuters jde o útok na sociální sítě v Rusku, které v posledních letech stále víc zpřísňuje kontrolu nad internetem.

Moskevský soud první instance rozhodl o zablokování stránek LinkedIn už v srpnu. Rozhodnutí ale nebylo platné, protože se proti němu společnost odvolala. Minulý týden ale rozhodnutí potvrdil odvolací městský soud.

Hacker zadržený v Česku zaútočil na LinkedIn, tvrdí ABC. Vydejte ho, naléhá Rusko

Číst článek

LinkedIn, který sídlí v USA, je první velkou sociální sítí, kterou ruské úřady zablokovaly. Podle nich mají weby, které obsahují osobní informace o ruských obyvatelích, operovat pouze na ruských serverech, což LinkedIn porušil.

Síť proto v Rusku přestane do 24 hodin fungovat. Kritici tohoto kroku ho chápou jako součást útoku na sociální sítě v zemi, která v posledních letech už tak internet příliš kontroluje.

Podle agentury Reuters ruský prezident Vladimir Putin odmítl do případu s LinkedIn jakkoliv zasahovat.

Martin Balucha, Daniela Brodcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme