Mladík spadl v Yellowstonském parku do vřídla. Za pár hodin se jeho tělo rozpustilo

Třiadvacetiletý mladík a jeho sestra hledali v Yellowstonském národním parku vhodné místo ke koupání. Výlet ale letos v červnu skončil tragicky. Muž spadl do jednoho z vroucích kyselých pramenů a záchranáři už jeho tělo ani ostatky nenašli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Yellowstone; lake, jezero

Yellowstone; lake, jezero | Foto: CC0 Public domain

Mladík společně se svou sestrou sešli během výletu v Yellowstonském národním parku z vyznačené stezky. Uviděli vřídlo a Colin sešel dolů, aby vyzkoušel teplotu vody v pramenu. Poté ale uklouzl a spadl do horké vody.

Záchranáři jeho tělo lokalizovali poměrně rychle, kvůli špatnému počasí ho však nemohli hned vytáhnout. Následující den už pak v kyselé a vroucí vodě žádné ostatky nenašli. „Ve velmi krátké době se rozpustily,“ vysvětlil pro CNN zástupce správce parku Lorant Veress.

Nehoda se stala nedaleko Norrisova gejzíru, což je nejžhavější a nejstarší termální oblast v Yellowstonském národním parku. Vědci zde v průzkumných vrtech naměřili až 237 stupňů Celsia.

Gejzíry a prameny v národním parku jsou navíc extrémně kyselé. Voda vyvěrá hluboko z podzemí a její součástí je i kyselina sírová, kterou produkují mikroorganismy rozkládající sirovodík v půdě a kamenech.

Colinova sestra natáčela na video, jak její bratr spadl do pramene. Zástupci národního parku se ale rozhodli, že záběry nezveřejní. Zároveň upozornili, že návštěvníci by měli dodržovat pravidla a výstrahy.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme