Francouzská vláda chce výjimečný stav až do července. Budou volby, vysvětluje premiér

Francouzská vláda chce prodloužit výjimečný stav až do července příštího roku. Oznámil to francouzský premiér Bernard Cazeneuve. Výjimečný stav platí ve Francii už víc než rok. Důvodem pro jeho prodloužení jsou podle Cazeneuva prezidentské a parlamentní volby, které budou příští rok na přelomu dubna a května.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bernard Cazeneuve

Bernard Cazeneuve | Zdroj: Reuters

„Půjde o páté prodloužení výjimečného stavu od jeho zavedení po útocích z 13. listopadu 2015 v Paříži a Saint Denis. Tento krok je nutný, abychom mohli naše občany co nejlépe chránit. Každý z nás by měl mít na paměti, že hrozba teroristického útoku je stále nebývale vysoká,“ řekl Cazeneuve.

Výjimečný stav rozšiřuje pravomoci policie při domovních prohlídkách, nebo zatýkání podezřelých. Jeho prodloužení vyžaduje souhlas parlamentu. Podle agentury Reuters by francouzští poslanci měli o návrhu jednat v úterý.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme