Pošty v Británii jdou do stávky. Protesty můžou ohrozit vánoční zásilky

Některé britské rodiny asi zažijí smutné Vánoce. Část zaměstnanců Královské pošty i řidiči společnosti Argos chtějí stávkovat. Nelíbí se jim nízké platy, spokojení nejsou ani s malými vánočními odměnami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dopis

dopis | Foto: pixabay.com

Vlna stávek znervóznila před vánočními svátky obyvatele Británie. Kvůli pětidenní protestní akci části zaměstnanců Královské pošty se do svých destinací nemusejí včas dostat dárky a vánoční přání. Situaci zřejmě dál zkomplikuje stávka řidičů zásilkového obchodu Argos.

Mluvčí Royal Mail veřejnost ujistil, že pětidenní protestní akce provoz pošty v nejnáročnějším období roku výraznějším způsobem nenaruší. Asi 97 procent poboček Královské pošty by se prý stávka neměla vůbec dotknout. Omezení provozu ale postihne některé Crown Post Offices, tedy velké pobočky na hlavních ulicích britských měst.

Zaměstnanci pošty z odborového svazu CWU přeruší v pondělí na 5 dní práci na protest proti nízkým platům nebo uzavírání poboček. Řidičům Argosu se zase nelíbí výše vánočních odměn. Práci chtějí přerušit na 3 dny před začátkem svátků.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme