Největší hackerský útok v historii: Yahoo unikla data miliardy uživatelů

Portál Yahoo přiznal další zásadní únik dat. Postihl zřejmě více než miliardu uživatelů po celém světě. Hackeři napadli servery společnosti v srpnu roku 2013 a podle odborníků na kyberbezpečnost jde o největší podobný útok v historii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Internet, hacker, počítač (ilustrační foto)

Internet, hacker, počítač (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Hackeři podle společnosti Yahoo ukradli jména, telefonní čísla, hesla a emailové adresy více než miliardy lidí po celém světě. Údajně neunikly citlivé bankovní údaje ani data o platbách. Ukradené informace mohou podle společnosti zahrnovat také data narození a takzvané ověřovací otázky a odpovědi na ně. Hackerům by se tak mohly dostat do ruky hesla od uživatelských účtů. To by mohlo přinést potíže lidem, kteří používají stejná hesla pro své další internetové účty a služby.

Jde už o druhý zásadní útok na internetovou firmu. V září společnost potvrdila, že před dvěma roky hackeři ukradli data půl miliardy lidí. Nově odhalený případ vyšetřuje policie a americké úřady. Všechny uživatele Yahoo vyzvalo, aby si změnili hesla a bezpečnostní nastavení.

Yahoo čelí žalobě kvůli útoku hackerů. Ukradeny byly údaje o 500 milionech účtů

Číst článek

Oba případy podle AP vrhají pochybnosti na chystanou koupi digitálních aktivit firmy Yahoo telekomunikačním gigantem Verizon - obě společnosti se předběžně dohodly na částce 4,8 miliardy dolarů (121 miliard korun). Pokud by však oznámení úniků vedlo k odlivu zákazníků Yahoo, mohl by Verizon ztratit o obchod zájem.

Lenka Kabrhelová, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme