V Turecku při explozi autobusu zahynulo 13 lidí. K útoku se přihlásili Kurdové

Ve středotureckém městě Kayseri v sobotu explodoval autobus. Podle prvních zpráv tureckých sdělovacích prostředků bylo mezi oběťmi třináct lidí. Agentura Reuters s odvoláním na místní zdravotnické zdroje informovala, že při výbuchu bylo zraněno na 25 lidí. K bombovému útoku se přihlásila radikální kurdská skupina Sokoli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při výbuchu autobusu zemřelo třináct lidí a pětadvacet jich je zraněno. (ilustrační foto)

Při výbuchu autobusu zemřelo třináct lidí a pětadvacet jich je zraněno. (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Turecký list Hürriyet k dnešnímu incidentu v Kayseri napsal, že nálož vybuchla ráno u vjezdu do místní univerzity. Podle turecké redakce CNN bylo několik lidí zraněno a na místo byly vyslány sanitky.

Před týdnem při teroristickém útoku v Istanbulu zahynulo čtyřiačtyřicet osob. Turecká policie od té doby zatkla několik set lidí.

V Německu zatkli tureckého špióna, měl špehovat Kurdy

Číst článek

Výbuch se ozval, když autobus projížděl vedle auta, v němž byly výbušniny. Ke spáchanému atentátu v Istanbulu se minulý týden přihlásila radikální kurdská skupina Sokoli osvobození Kurdistánu (TAK).

Policie pak při raziích po celém Turecku zatýkala osoby podezřelé ze spolupráce s kurdskými separatisty. Útok byl cílen na policisty. Těch bylo mezi oběťmi 36. Zraněno bylo na 150 lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme