Britské předvánoční protesty jsou pohrdáním obyčejnými lidmi, prohlásil mluvčí premiérky

Úřad premiérky v Downing Street označil vlnu předvánočních stávek v Británii za „pohrdání obyčejnými lidmi“. V pondělí totiž přerušila práci malá část zaměstnanců Královské pošty. Několikátý den stávky si pak na své konto připsala i železniční společnost Southern.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kdo bude příštím obyvatelem na Downing Street číslo 10?

Kdo bude příštím obyvatelem na Downing Street číslo 10? | Zdroj: Reuters

V prohlášení Downing Street stojí, že protestní akce zaměstnanců pošty, železniční společnosti a leteckých dopravců způsobují „nevýslovné utrpení".

Britská média označila slova mluvčího premiérky Mayové za nezvykle tvrdá. Mluvčí navíc nevyloučil zvážení přísnějších opatření, pokud by se stávková situace měla dále zhoršovat.

Vedení British Airways se na poslední chvíli snaží odvrátit stávku palubního personálu, který chce přerušit práci 25. a 26. prosince. Letecká společnost každopádně oznámila, že po oba dva dny počítá s plným provozem, i kdyby k protestu nakonec došlo.

Pošty v Británii jdou do stávky. Protesty můžou ohrozit vánoční zásilky

Číst článek

Stávka zaměstnanců Královské pošty má zatím menší dopad, než se předpokládalo. Úplně uzavřených zůstalo podle BBC jen padesát velkých poboček.

Jiří Hošek, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme