Francie posílí kvůli volbám ochranu před kybernetickými útoky, slibuje ministr obrany

Francie posílí svou ochranu před kybernetickými útoky. V rozhovoru pro nedělník Journal du Dinamche, to řekl ministr obrany Jean-Yves Le Drian. Reagoval tak na otázku, jestli je Francie připravena na podobný typ útoků, které v souvislosti s prezidentskými volbami ve Spojených státech vyšetřují americké tajné služby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský ministr obrany Jean-Yves Le Drian

Francouzský ministr obrany Jean-Yves Le Drian | Zdroj: Reuters

Francii čekají prezidentské volby letos na jaře. Jak řekl ministr Le Drian bylo by naivní si myslet, že je země vůči podobnému napadení imunní.

Podle něj existuje riziko případných kybernetických útoků na civilní infrastrukturu jako vodovody, elektrickou přenosovou soustavu, dopravu či telekomunikační sítě, ale také na francouzskou demokracii a média.

V té souvislosti připomněl předloňský hackerský útok na televizi TV5, za kterým podle francouzské justice mohli stát ruští hackeři.

Americké tajné služby koncem týdne ve zvláštní zprávě obvinily Rusko ze snahy ovlivnit listopadové prezidentské volby ve Spojených státech hackerskými útoky nebo přes placené účty na sociálních sítích. Moskva obvinění odmítá.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme