Zemřel Przemyslaw Walesa, syn bývalého prezidenta Polska. Bylo mu 43 let

Zemřel jeden ze synů legendárního vůdce protikomunistického hnutí Solidarita a bývalého polského prezidenta Lecha Walesy. Przemyslawovi bylo teprve 43 let a pracoval u pohraniční stráže. Jeho tělo se v neděli našlo v jeho bytě v Gdaňsku na severu země. Smrt vyšetřuje policie, ale ne jako vraždu ani zabití.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý polský prezident Lech Walesa

Bývalý polský prezident Lech Walesa | Foto: European Commission Audiovisual service

„Dokončili jsme ohledání místa nalezení ostatků. Vyšetřovatelé vyloučili, že by za smrt mohly nějaké jiné osoby,“ sdělila polské televizi TVP mluvčí gdaňské policie Aleksandra Siewertová.

V pondělí mají ještě lékaři vykonat pitvu. Przemyslaw byl třetím z osmi dětí Lecha Walesy a jeho manželky Danuty. Narodil se v roce 1973.

Przemyslaw měl komplikovaný osobní život. Dvakrát se rozvedl, dvakrát byl odsouzený k podmínečným trestům vězení za řízení pod vlivem alkoholu. Rodina bývalého prezidenta Walesy požádala o respektování soukromí ve chvíli hlubokého žalu.

Třiasedmdesátiletý Lech Walesa získal v roce 1983 Nobelovu cenu míru za svou roli při vedení hnutí Solidarita. Po pádu komunismu byl zvolen prezidentem, v čele státu působil v letech 1990 až 1995.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme