YouTube postihl rozsáhly výpadek. Není vyloučen hackerský útok

Pokud se vám v úterý večer a v noci nenačítaly vaše oblíbené videoklipy nebo pořady na serveru YouTube, nemohl za to ani váš počítač, ani internetové připojení. Největší světová stránka na sdílení videí měla rozsáhlý výpadek, který se částečně týkal i Česka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

YouTube

YouTube | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Podle serveru Downdetector, který sleduje výpadky internetových stránek a technologické problémy webů ve světě, se první výpadky objevily kolem tři čtvrtě na osm večer našeho času.

Velké problémy podle hlášení internetových uživatelů měl YouTube i mezi dvacátou a dvacátou první hodinou. Pak počet problémů začal rychle klesat. Výpadek zasáhl miliony lidí - hlavně střední Evropu, východní i západní pobřeží Spojených států, také část Mexika a kus Ruska u hranic s Kazachstánem.

Disney kvůli antisemitismu ukončil spolupráci s youtuberem PewDiePie. Omluva nepomohla

Číst článek

V Česku by ve středu ráno už žádné problémy být neměly, někteří uživatelé ve Spojených státech ale stále hlásí potíže. YouTube se ale snaží uživatele alespoň rozveselit. Na obrazovce se tak objeví opička a hláška, aby lidé zůstali klidní, protože na problému pracuje skupina dobře vycvičených opic, které to určitě rychle vyřeší.

Důvod výpadku není znám. Firma Alphabet, která YouTube vlastní, se zatím oficiálně nevyjádřila. Ve hře tak je jak technický problém na straně společnosti, tak i možnost hackerského útoku, který měl za úkol servery YouTube zahltit.

Google, který vlastní stejná společnost, měl rozsáhlý výpadek loni v listopadu. Web byl tehdy nepřístupný i v Česku. Nezpůsobil ho ale útok nýbrž technické potíže.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme