V americké Atlantě se po požáru zřítila část dálnice. Městu hrozí dopravní krize

UVNITŘ FOTO. Část dálnice číslo 85 v hlavním městě amerického státu Georgia se ve čtvrtek večer po rozsáhlém požáru zřítila. Při kolapsu nikdo nezemřel, městu ale hrozí rozsáhlé dopravní problémy. Dopravní tepna, kterou denně procházelo 250 tisíc řidičů je zcela uzavřena a zatím nelze vůbec odhadovat, kdy by se mohla opět otevřít.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Atlante se zřítila dálnice.

V Atlante se zřítila dálnice. | Zdroj: ČTK

„Je nejhorší dopravní krize, jakou vůbec můžeme zažít,“ cituje televize CNN atlantského starostu Kasima Reeda. Ten zároveň vyloučil, že by kolaps mohl souviset s terorismem. „Mluvili jsme se speciálním agentem z FBI a není žádný důkaz o tom, že by se to vztahovalo k terorismu.“

Přesný důvod neštěstí zatím není známý a v současnosti probíhá vyšetřování. Ke kolapsu došlo kolem sedmé hodiny večer místního času a nikdo při něm nezemřel. „Byla tam 12metrová ohnivá stěna. Elektrické vedení padalo na ulice a jiskřilo,“ popsal situaci mluvčí atlantských hasičů, podle kterého požárníci oheň zpozorovali, když se vraceli z jiného zásahu.

Radnice se momentálně snaží vypořádat se vzniklou dopravní situací a vyzývá motoristy, aby více používali veřejnou dopravu. První dopravní zácpy měly délku zhruba pět kilometrů, mnozí řidiči se v nich ale zasekli na několik hodin. Ministerstvo dopravy státu Georgia už sdělilo, že si vzhledem k závažnosti škod nedokáže představit, že by se dálnici povedlo brzo otevřít.

V Atlantě se zřítila dálnice | Foto: Reuters

V Atlantě se zřítila dálnice | Foto: Reuters

V Atlantě se zřítila dálnice | Foto: Reuters

ZW ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme