Rusko zakázalo šíření fotek 'homosexuálního klauna' Putina. Spustilo tím lavinu sdílení

Staré přísloví říká, že zakázané ovoce chutná nejlépe. Dokazuje to čerstvý případ z Ruska. Tamní úřady zakázaly šíření fotografií a obrázků, na nichž je prezident Vladimir Putin vyobrazen jako homosexuální klaun. Považují je za extremistické. Dosáhly ale opačného efektu. Lidé obrázky na sociálních sítích začali hromadně sdílet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusko zakázalo šíření fotografií a obrázků, na kterých je ruský prezident Vladimir Putin zobrazený jako homosexuální klaun

Rusko zakázalo šíření fotografií a obrázků, na kterých je ruský prezident Vladimir Putin zobrazený jako homosexuální klaun | Foto: Fotobanka Profimedia

Prezident Putin bývá ruskou propagandou zobrazován jako velký sportovec, dobrodruh nebo statečný bojovník.

Jeho kritici z řad leseb, gayů, bisexuálů a transgender osob ale při protestech mnohdy drží v rukou obrázky, na kterých je Putin jako homosexuální klaun. Nechybí tedy blond vlasy, make-up, modré stíny, výrazné vlasy a růžová rtěnka. Za obličejem ruského prezidenta je pak duhové pozadí.

Tento obrázek byl velmi populární zvláště před čtyřmi lety, když v Rusku prošel zákon proti gay propagandě. Podobných verzí fotek s ruským prezidentem se ale na internetu a sociálních sítí šíří několik, takže vlastně není jasné, na kterou z nich se nový zákaz přesně vztahuje.

Na jiném obrázku je například šéf Kremlu s premiérem Dimitrijem Medveděvem. Oba mají růžově nalíčené tváře, nazeleno namalované oči, bílomodrá pruhovaná trička a v rukou kytici.

Na sociálních sítích se nyní po zákazu objevilo podobných fotek spousty, takže to vypadá, že nové nařízení funguje spíše kontraproduktivně.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme