Alec Baldwin jako Trump. Herce si s prezidentem spletl karibský deník, čtenářům se omluvil

List El Nacional z Dominikánské republiky si spletl amerického prezidenta Donalda Trumpa s jeho imitátorem. V pátek k článku o Izraeli připojili fotografii údajně zobrazující amerického prezidenta, na snímku byl ale herec Alec Baldwin v přestrojení. List se za záměnu omluvil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alec Baldwin jako Donald Trump

Alec Baldwin jako Donald Trump | Zdroj: ČTK

V sobotním vydání El Nacionalu se objevila omluva za to, že list omylem otiskl záběr na Baldwina z televizního pořadu s popiskem Donald Trump, prezident USA. Vedle této fotografie byl snímek izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a článek o izraelské politice židovských osad.

El Nacional v omluvě na své webové stránce uvedl, že se fotografie objevila na 19. straně pátečního čísla a že omyl unikl personálu redakce. Noviny omluvu neadresovaly přímo americkému prezidentovi, ale svým čtenářům a také všem, kterých se chyba dotkla.

Výřez z karibského listu El Nacional, kde místo Trumpa použil tvář Aleca Baldwina z SNL | Foto: ČTK

Alec Baldwin patří k úspěšným imitátorům amerického prezidenta. Známý americký herec v současnosti hostuje v televizním pořadu Saturday Night Live, kde často hraje právě roli amerického prezidenta.

Baldwin jako Trump vystupuje od loňského října. Amerického podnikatele ztvárnil v řadě skečů nejprve během předvolebních debat, později už po zvolení prezidentem satiricky komentuje jeho kroky v roli prezidenta. Za své vystoupení sklidil Trump pochvalu napříč Hollywoodem.

Trump už dříve jeho celou show kritizoval. Podle dřívějšího vyjádření amerického prezidenta pořad není zábavný a jeho obsazení je příšerné. Ještě před svým zvolením se však sám v pořadu několikrát objevil a sám show dvakrát v historii uváděl, naposledy v listopadu 2015.

Saturday Night Live patří k základním kamenům americké komedie. Televize NBC nyní vysílá už 42. druhou řadu populární show založené na živých skečích. Každý týden ji uvádí jiná celebrita. Od roku 1976 v ní byli parodováni všichni američtí prezidenti včetně Billa Clintona, Ronalda Reagana nebo George Bushe.

jra Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme