Alegorický vůz vjel během karnevalu v Riu do davu, nejméně osm lidí zranil

Bujaré oslavy v brazilském Riu de Janeiro zastínila vážná nehoda. Jeden z alegorických vozů se dostal mimo kontrolu a vjel do davu. Nejméně osm lidí se zranilo, z toho dva vážně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda Rio de Janeiro

Nehoda Rio de Janeiro | Zdroj: Reuters

Hned na začátku finále nejlepších škol samby, které tvoří hlavní bod celého karnevalu, jeden z alegorických vozů vjel mezi diváky. „V důsledku deště se vůz stočil doleva. Organizátoři se ho snažili srovnat, ale pak nad ním ztratili kontrolu,“ uvedl vedoucí průvodu Elmo dos Santos.

Úřady přehlídku škol samby nechaly dokončit, až poté zahájily vyšetřování nešťastné události. Jeden z účastníků karnevalu řekl agentuře AP, že ho vůz minul jen o centimetry. "Bylo to velmi rychlé. Viděl jsem, jak bylo zraněno několik novinářů fotografujících v blízkosti vozu. Nevzpomínám si, kdy jsem tu naposledy viděl nehodu," dodal.

Tradiční slavnosti začaly v Riu už v pátek. Organizátoři před zahájením karnevalu avizovali, že by ho mohl navštívit až milion lidí.

Nehoda Rio de Janeiro | Foto: Reuters

ČTK, Matěj Válek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme