Americký instalatér žaluje autobazar. Pick-upem s logem jeho firmy jezdí islamisté

Americký instalatér čelil výhružkám a urážkám kvůli svému bývalému služebnímu automobilu. Pick-up s logem jeho firmy před více než rokem prodal autobazaru. Vozidlo i s nálepkou společnosti ale zřejmě doputovalo až k radikálům na Blízký východ a začalo se objevovat na jejich propagačních snímcích. Majitel firmy teď proto po bazaru žádá odškodné v přepočtu asi 25 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radikálové z Islámského státu vyzývají k dalším útokům na občany západních zemí

Radikálové z Islámského státu vyzývají k dalším útokům na občany západních zemí | Foto: Štěpán Macháček | Zdroj: Český rozhlas

Texasan Mark Oberholtzer chtěl prý ještě před prodejem pick-upu reklamní nálepky z dveří auta odstranit. Pracovník bazaru mu ale prý řekl, ať to nedělá, protože by mohl poškodit lak.

Podle žaloby měla společnost nálepku ještě před prodejem sundat sama, což však neudělala. Vůz pak skončil v Turecku, odkud se – neznámo jak – dostal až do rukou radikálních islamistů.

Snímek ozbrojenců na korbě černého auta s logem instalatérské společnosti následně obletěl sociální sítě a média.

Více než rok po prodeji začaly v sídle firmy vyzvánět telefony. Naštvaní zákazníci i cizí lidé majiteli nadávali a prý i vyhrožovali kvůli tomu, že podporuje islamisty.

Texasan také tvrdí, že společnost kvůli této špatné reklamě přišla o zákazníky. Některá média ale pravost snímku zpochybňují. Podle televize CNN se však společnost už k žalobě více nevyjadřuje.

Simona Bartošová, Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme