Amerika podle Trumpa. Republikán si chce v Gettysburgu zlepšit image, představí sto dnů v kůži prezidenta

Americký republikánský kandidát na prezidentský úřad Donald Trump v sobotu odhalí, jaké kroky provede v prvních 100 dnech ve funkci prezidenta USA, pokud ho Američané 8. listopadu zvolí. O projevu informuje agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední debata kandidátů na amerického prezidenta Hillary Clintonové a Donalda Trumpa

Poslední debata kandidátů na amerického prezidenta Hillary Clintonové a Donalda Trumpa | Zdroj: Reuters

Trump v sobotu promluví v historickém městě Gettysburgu v Pensylvánii. Jeho proslov přitom bude zahrnovat i plány a vize, které připravuje pro americkou ekonomiku a bezpečnost. Jak ovšem Trumpovi poradci sdělili Reuters, republikánský kandidát svou představu hodlá konfrontovat s nápady své demokratické rivalky Hillary Clintonové.

Agentura také připomněla, že republikánský oponent Clintonové dosud podle většiny výzkumů prohrává. Její náskok se mu nicméně podařilo v poslední době o polovinu snížit.

Kauzy posledních týdnů mu přitom příliš do karet nehrály. Týkaly se zejména jeho údajného obtěžování žen. Kromě toho si vysloužil značnou kritiku za svá prohlášení o „zmanipulovaných“ volbách a že by jejich výsledek vůbec nemusel uznat.

Projev na památném místě občanské války mu má ale opět vylepšit image. Předpokládá se, že bude značně kritizovat postoje Clintonové. Ta svůj program na posílení hospodářství USA i další vize publikovala v knize, kterou letos vydala. Také Trump se v posledních týdnech vyjadřoval k politickým otázkám, nastínil třeba svou předtsavu o oddělení vlády a lobingu.

Podle Trumpových poradců je historický Gettysburg pro kandidáta skvělým místem k nastínění pozitivní vize budoucnosti republikánů. Ti se přitom právě kvůli Trumpovi rozdělili, a to na jeho příznivce a odpůrce.

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme