Ani La La Land, ani Moonlight. Oscara vyhrála Hillary, směje se internet

Letošní předávání Oscarů zůstane v paměti diváků nejspíš hlavně kvůli zpackanému finále. Cena za nejlepší film byla nejdřív přiřknuta muzikálu La La Land. Až po děkovné řeči jeho tvůrců došlo k opravě – vítězem je drama Moonlight. Selhání na Oscarech ale není jediné v historii filmových a hudebních cen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepším filmem je snímek Moonlight.

Nejlepším filmem je snímek Moonlight. | Zdroj: Reuters

„Není to vtip. Nejlepším filmem se stal Moonlight,“ oznámili po vítězném projevu producenti muzikálu La La Land. Cenu vyhlašoval herec Warren Beatty a prý ji vyhlásil správně. Jen karta byla chybná. Internet reagoval rychle. Na správné kartičce oznamující výhru Moonlightu už se ocitla třeba Hillary Clintonová nebo filmy, které letos neuspěly.

Z pochybení při vyhlašování v živé paměti zůstává třeba výraz kolumbijské účastnice soutěže Miss Universe Ariadny Gutierrezové v roce 2015. Korunku vítězky jí po chvíli sejmuli z hlavy a korunována byla pravá vítězka – Filipínka Pia Alonzo Wurtzbachová.

Nepříjemné nedorozumění se stalo v roce 2002 i zpěváku Michaelovi Jacksonovi. V pořadu hudební televize MTV se mělo „králi popu“ blahopřát k jeho narozeninám. Na pódium ho pozvala zpěvačka Britney Spearsová. O Jacksonovi řekla, že je pro ni „umělcem tisíciletí“.

Jackson pak začal děkovnou řeč. „Kdyby mi někdo řekl, když jsem byl malý kluk, že jednou jako zpěvák stanu umělcem tisíciletí, nevěřil bych mu,“ řekl tehdy Jackson. Poděkoval mimo jiné Bohu, matce, zpěvačce Dianě Rossové a kouzelníkovi Davidu Blainemu.

S MTV je spojený i další lapsus. Na předávání hudebních cen v roce 2009 uspěla zpěvačka Taylor Swiftová. Po zpěvaččině poděkování se mikrofonu se zmocnil rapper Kanye West, který s její výhrou nesouhlasil. Podle něj měla cenu vyhrát zpěvačka Beyoncé.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme