Opilý řidič v Londýně najel autem do lidí na chodníku, jeden zraněný je stále v kritickém stavu

Pět chodců utrpělo zranění poté, co do nich v neděli dopoledne najelo auto v jižním Londýně. Zranění byli převezeni do nemocnic, čtyři z nich jsou už stabilizovaní, stav mladého muže (25 let) je kritický. Řidiče zadržel na místě policista, napsal server BBC s odvoláním na londýnskou policii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská policie. Ilustrační foto

Britská policie. Ilustrační foto | Foto: CC BY-SA 3.0, Kim Traynor

Incident se podle BBC stal krátce před půl desátou v ulici Bromley Road v londýnské oblasti Bellingham. Auto značky Mercedes-Benz podle BBC u místní myčky naproti řadě obchodů pravděpodobně opustilo vozovku a najelo do živého plotu, pak narazilo do skupiny chodců.

Zranění byli sanitkami převezeni do nemocnic. Londýnská záchranná služba sdělila, že zraněným provizorně ošetřila poranění hlavy, hrudníku a nohou. Televize BBC uvedla, že řidič je podezřelý z ublížení na zdraví, a jízdy pod vlivem alkoholu.

Muž v New Orleansu najel autem do lidí. Tři desítky zranil, policie teroristický útok vyloučila

Číst článek

Pozadí incidentu není zatím známo, uvedla BBC s tím, že podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by incident měl teroristické pozadí. Řidič byl na místě zatčen a převezen do nemocnice se zraněním hlavy, napsal server BBC s odvoláním na londýnskou policii.

Podobné incidenty se během soboty staly také v německém Heidelbergu a v americkém New Orleans. V Německu najel řidič do skupinky tří lidí. Dva byli lehce zraněni, třiasedmdesátiletý Němec ale zraněním podlehl. O terorismus se podle policie nejednalo.

V americkém New Orleans najel v sobotu večer do masopustního průvodu automobil. Řidič byl podle policie pod silným vlivem alkoholu nebo drog. O terorismus se proto nejednalo. Zraněno bylo 28 lidí, z toho pět vážně. Nikdo ale není v ohrožení života.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme