Boj o nerozhodnuté voliče. Clintonová povolala Sanderse, Trump svou ženu Melanii

Prezidentští kandidáti ve Spojených státech nasazují všechny síly do přesvědčování nerozhodnutých voličů. Zaměřují se na státy, u kterých není jasné, na jakou stranu se přikloní. Do kampaně republikána Donalda Trumpa se zapojí i jeho žena Melania. Demokratku Hillary Clintonovou zase podpoří její sok z primárek Bernie Sanders.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlasy voliček se pro svého manžela pokusí získat Melanie Trumpová

Hlasy voliček se pro svého manžela pokusí získat Melanie Trumpová | Zdroj: Reuters

Melania Trumpová vyrazí na předměstí Filadelfie. Promluvit se bude snažit především k ženskému publiku, které před časem pobouřila nahrávka, na níž její manžel mluvil hrubým způsobem právě o svém postoji k ženám.

Senátor Bernie Sanders zase vystoupí na podporu Clintonové, se kterou svedl velkou bitvu v primárkách. Mnoho voličů Demokratické strany je totiž stále přesvědčeno, že lepším kandidátem by byl on.

Ve Spojených státech před volbami prudce stoupl prodej zbraní. Očekává se rekordní rok

Číst článek

Trump se na mítincích snaží vystupovat klidněji a rozvážněji než dříve. Clintonová se zase pokouší přesvědčit příslušníky etnických menšin, aby přišli k volbám a podpořili ji.

Průzkumy z poslední doby signalizovaly ztrátu náskoku bývalé první dámy, a to po zprávách o nových znepokojivých informacích FBI o její elektronické poště. Některé dokonce ohlásily jednoprocentní náskok Trumpa.

Podle ve středu zveřejněného průzkumu Reuters/Ipsos by se ale pro Clintonovou vyslovilo 45 procent osob, které jsou rozhodnuty jít k volbám. Jejího oponenta by podpořilo 39 procent z nich. To by znamenalo, že demokratka udržuje prakticky stálý náskok.

Jan Bumba, mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme