Bojkot domácích úkolů ve Španělsku. Prací je hodně, tvrdí rodiče žáků

Rodiče žáků základních a středních škol ve Španělsku chtějí v listopadu bojkotovat domácí úkoly. Protestují tak proti jejich nadměrnému množství. Domnívají se také, že nijak nepřispívají k zlepšování úrovně školáků a studentů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Učitelka

Učitelka | Foto: Fotobanka Pixabay

Akce se má podle zpravodajské agentury AFP týkat domácích úkolů vypracovávaných o víkendech. Iniciovalo ji sdružení rodičů žáků CEAPA, které je zastoupeno ve dvou třetinách ze zhruba 18 tisíců škol.

Předseda sdružení José Luis Pazos řekl, že přílišné množství úkolů je pro žáky škodlivé. „Šrocení“ podle něj překáží v dalších aktivitách, které jsou prospěšné pro zdravý vývoj jedince.

Španělsko patří s více než šesti hodinami týdně k nejhorším zemím po Rusku, Itálii, Irsku a Polsku. Vyplývá to ze žebříčku 38 zemí sledovaných Organizací pro hospodářskou spolupráci a rozvoj z roku 2014.

Česko a Slovensko jsou na opačné straně žebříčku s více než třemi hodinami týdně. Ve Finsku a Jižní Koreji se úkoluje ještě méně, a přitom tamější žáci patří tradičně k nejlepším na světě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme