Britský UKIP přijde o svého jediného poslance, Carswell stranu opouští

Protiunijní Strana pro nezávislost Spojeného království přijde o svého jediného poslance v Dolní sněmovně. Douglas Carswell se totiž rozhodl formaci opustit a pokračovat dál coby nezávislý poslanec. Vyvrcholily tak jeho dlouhodobé neshody s hlavní postavou UKIPU, Nigelem Faragem.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Douglas Carswell

Douglas Carswell | Zdroj: Reuters

Douglas Carswell je už dvojnásobným politickým přeběhlíkem. V roce 2014 totiž dezertoval z Konzervativní strany, aby zakotvil v řadách Strany pro nezávislost Spojeného království. V jejích barvách se Carswell dostal opětovně do Dolní sněmovny.

Jak poslanec řekl BBC, protože nepřechází do jiné strany, nevidí důvod, proč by měl složit mandát a umožnit vypsání doplňovacích voleb. Podle předsedy UKIPu Paula Nuttalla byl Carswell oddaným zastáncem brexitu, ale neztotožňoval se s dalšími programovými body strany. Podle Nigela Farage, který sám uvažuje o založení nové politické platformy, měl Douglas Carswell UKIP opustit už dávno.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme