Clintonová promluvila: Amerika je rozdělná, doufám v úspěšného Trumpa

Neúspěšná prezidentská kandidátka Hillary Clintonová ještě v noci amerického času pogratulovala Donaldu Trumpovi k vítězství. Na slova exministryně zahraničí a bývalé první dámy se čekalo několik hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hillary Clintonová poprvé od volební porážky promluvila před svými příznivci

Hillary Clintonová poprvé od volební porážky promluvila před svými příznivci | Zdroj: Reuters

„Včera večer jsem Donaldu Trampovi pogratulovala a nabídla mu spolupráci. Doufám, že skutečně bude úspěšným prezidentem pro všechny Američany. Není to výsledek, jaký jsme si přáli a pro který jsme tolik pracovali. Je mi líto, že jsme nevyhráli. Jsem ale vděčná za to, co se nám podařilo vybudovat během této velmi dynamické volební kampaně,“ prohlásila Clintonová.

Budoucí prezident ji prý ubezpečil, že se vynasnaží společnost sjednotit. „Náš národ je rozdělenější, než jsme si mysleli. Ale jdeme dál,“ řekla svým příznivcům Clintonová a upozornila je na důležitost respektování demokratických hodnot.

Příznivci a odpůrci Trumpa se střetli u Bílého domu, protestuje se i na univerzitách

Číst článek

První žena, která se stala kandidátkou Demokratické strany na prezidentský post, také poděkovala Baracku a Michelle Obamovým. „Naše země je vám velmi zavázaná. Děkuji za vaše odhodlané vedení, mělo velký význam pro Američany i celý svět.“ Poděkovala i své rodině.

„Nic mě netěší víc, než že jste si mě zvolily za svou hrdinku,“ vzkázala Clintonová ženám, které ji volily. „Skleněný strom jsme zatím neprobořily, ale snad k tomu brzy dojde,“ věří Clintonová.

„Donaldu Trumpovi jsem řekla, že s ním ráda budu do budoucna spolupracovat. Bylo mi ctí být vaší kandidátkou. Bůh žehnej vám i Americe,“ dodala Hillary Clintonová shromáždění v New Yorku a v objetí své rodiny opustila pódium.

dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme