Čtyři lidé nepřežili nehodu v největším australském zábavním parku, zahynuli na divoké řece

Při neštěstí v zábavním parku Dreamworld na východě Austrálie přišli v úterý o život čtyři lidé - dva muži a dvě ženy. Podle mluvčí parku tragédii způsobila závada na atrakce simulující peřeje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehodu na atrakci v zábavním parku nepřežili 4 lidé

Nehodu na atrakci v zábavním parku nepřežili 4 lidé | Zdroj: Reuters

Park Dreamworld leží v turisticky populární oblasti Austrálie u pobřeží ve státě Queensland a v provozu je od 80. let. Provozovatelé ho po celou středu nechají zavřený.

Atrakce, kde se nehoda stala, nabízí lidem sjetí umělých peřejí v kruhovém člunu pro šest osob. Záchranář Gavin Fuller, který v parku zasahoval, médiím řekl, že v havarovaném člunu byli čtyři lidé. Dva z něj porucha vymrštila a zbylí zůstali připoutáni uvnitř. Zatím není jasné, zda se osoby, které zůstaly v raftu, dostaly i s plavidlem pod vodu, nebo zda je zachytilo soukolí strojů.

Zaměstnanci parku poskytli sice první pomoc, ale zranění, která čtveřice utrpěla, byla smrtelná. Policie teď vyslýchá svědky a prověřuje jízdu raftu na bezpečnostních kamerách. Ředitel parku Craig Davidson řekl, že je podnik "šokován a zarmoucen" a soucítí s rodinami mrtvých.

Australský premiér Malcolm Turnbull novinářům oznámil, že případ nechá podrobně vyšetřit. „Zábavní parky jsou místem, kde se mají rodiny bavit a prožít štěstí, ne tragédii," citovala ho agentura AP.

Dreamworld je největším zábavním parkem v Austrálii. Jeho vlastníkem je společnost Ardent Leisure Group, jejíž akcie v reakci na zprávu oslabily o sedm procent.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme