Čtyři teroristy zadržela francouzská policie. Měli se podílet na útoku na kostely

Francouzská policie v okolí Paříže zadržela čtyři údajné komplice muže podezřelého z plánování teroristických útoků na kostely, informovala agentura AFP.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská policie

Francouzská policie | Zdroj: Reuters

Zadržení muži ve věku 30 až 39 let měli podle AFP poskytnout různé formy pomoci především v logistice pětadvacetiletému alžírskému studentovi Sid Ahmed Ghlamovi.

Ghlam podle vyšetřovatelů plánoval v dubnu atentáty na jeden nebo dva kostely v obci Villejuif na předměstí Paříže. Policii se podařilo podle tehdejšího vyjádření ministra vnitra Bernarda Cazeneuva podařilo útok zmařit na poslední chvíli.

‚Hrůzu jsme překonali, Bataclan znovu ožívá.‘ Koncertní halu rok po útocích otevře Sting

Číst článek

Alžířan na sebe upozornil policii sám, když se střelil do nohy. Vyšetřovatelé pak v jeho bytě a voze našli čtyři kalašnikovy, náboje a neprůstřelné vesty. Ve voze ležela také mrtvá žena. Ghlam ale popírá, že by ji zavraždil. Od té doby je Alžířan ve vazbě.

Před dvěma dny si Francie připomněla první výročí teroristických útoků, při kterých islamisté v Paříži zabili celkem 130 lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme