Další vzpoura vězňů. V brazilských věznicích vypukla válka zločineckých gangů

V Brazílii umírali při nových střetech znesvářených zločineckých organizací další vězni. Vzpoura tentokrát vypukla ve věznici u pobřežního města Natal na severovýchodě země. Podle zpráv v médiích je nejméně 10 mrtvých. Policie chce vstoupit do objektu až po rozednění, zatím potvrdila 3 oběti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení

Vězení | Foto: CC0 Public domain, Alexandre Vanier

Válka mezi brazilskými kriminálními organizacemi se rozšiřuje. I v Natalu, stejně jako při velkém masakru 1. ledna u amazonského Manausu, napadli vězni z místního zločineckého gangu trestance ze Sao Paula.

Přeplněná věznice byla jednou z těch, kam vězeňská služba preventivně přesouvá zločinecké šéfy ze vzdálených oblastí. Podle médií poslal velký saopaulský gang PCC na obranu svých mužů na sever země v přepočtu přes 1,5 milionu korun.

Při tragédii ve státě Amazonas na Nový Rok uteklo podle nových údajů dokonce 225 vězňů, většinu policie ještě hledá. Další čtyři desítky trestanců překonaly zdi věznic ve státě Bahía.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme