Djokovič na závěr skupiny porazil hladce náhradníka Goffina

Již jistý semifinalista tenisového Turnaje mistrů Novak Djokovič zdolal ve skupině Ivana Lendla ve svém závěrečném duelu náhradníka Davida Goffina z Belgie 6:1, 6:2. Favorizovaný Srb třetí výhrou v třetím zápase zvýšil tlak na světovou jedničku Andyho Murrayho.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič během finále Australian Open

Novak Djokovič během finále Australian Open | Zdroj: Reuters

Goffin se dočkal londýnského debutu poté, co se ve středu po dvou prohrách odhlásil zraněný Francouz Gaël Monfils.

Jedenáctý hráč světa neměl proti světové dvojce moc šancí, vypracoval si pouze jeden brejkbol, navíc až v posledním gamu. Djokovič oproti tomu proměnil čtyři ze šesti možností na zisk podání soupeře, po dvou v každém setu.

O prakticky jediné vzrušení se v jednostranném zápase postaral Djokovič, jenž strávil celou přestávku mezi gamy za stavu 4:1 v prvním setu diskuzí s umpirovým rozhodčím a poté i supervizorem. Srbovi se nelíbilo, že dostal v předchozí hře napomenutí za překročení pětadvacetisekundového limitu mezi výměnami.

„Vůbec nic o tenisu nevíte,“ křičel Djokovič na rozhodčího Ferguse Murphyho. Vyčítal mu, že ho při prvním porušení pravidla jen neupozornil, jak je zvykem, ale hned mu udělil varování. „Vím, že patřím k hráčům, kteří přípravou na podání tráví nejvíce času. Ale nemyslím, že je fér dostat varování hned napoprvé a jen kvůli pár sekundám,“ řekl po zápase.

Devětadvacetiletý bělehradský rodák zakončil základní skupinu na Turnaji mistrů bez porážky počtvrté za posledních pět let. Díky třem výhrám si může již v pátek zajistit návrat do čela žebříčku, pokud se domácí hvězda Murray nekvalifikuje do semifinále.

O druhém postupujícím z Lendlovy skupiny se večer rozhodne v přímém souboji mezi Kanaďanem Milosem Raonicem a Rakušanem Dominicem Thiemem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme