Donalde, to se ti povedlo, gratulovala Clintonová Trumpovi. Případné rady od své soupeřky by prý 'zvážil'

Příští americký prezident Donald Trump poskytl vůbec první velký rozhovor od svého zvolení. Americká televize CBS odvysílá interview v neděli v noci. Zveřejnila už ale první krátké ukázky, ve kterých Trump mluví o sociálních sítích i o své soupeřce Hillary Clintonové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústřední souboj letošních voleb. Hillary Clintonová a Donald Trump si na závěr první prezidentské debaty podávají ruce, kampaň obou kandidátů však jiskřila vzájemnými střety.

Ústřední souboj letošních voleb. Hillary Clintonová a Donald Trump si na závěr první prezidentské debaty podávají ruce, kampaň obou kandidátů však jiskřila vzájemnými střety. | Zdroj: Reuters

„Bylo to pro ni těžší, než by to bylo pro mě. Přesto nemohla být milejší. Řekla mi: 'Gratuluji Donalde, to se ti povedlo.' Poděkoval jsem jí za to, že byla velmi dobrá soupeřka. Je velmi silná a chytrá," řekl Trump v interview.

Prozradil, že si telefonoval také s Billem Clintonem, podle kterého byly letošní americké volby jedny z nejúžasnějších, jaké kdy viděl.

Moderátorka CBS se Trumpa ptala, jestli se bude se svým předchůdcem radit. Budoucí prezident odpověděl, že nejen jeho, ale i Hillary považuje za velmi nadané lidi a že by o žádosti o radu rozhodně uvažoval.

'Kolotočář' versus 'katastrofa'. Sváry a smír na ose Trump-Obama

Číst článek

Už dřív oznámil, že by rád těsně spolupracoval se svým předchůdcem Barackem Obamou. Trump sice slíbil zrušit Obamovu reformu zdravotnictví, zvažuje ale zachování některých její částí. Například zakázat praktiky, kdy pojišťovny odmítaly hradit léčbu potíží vzniklých před začátkem pojištění.

Tweetem proti médiím

„Když o mě média napíšou něco špatného nebo nepřesného, mám díky nim možnost se bránit. Pokud ale budu sociální sítě jako prezident používat, pak budu velmi zdrženlivý. Je to moderní způsob komunikace," řekl.

Donald Trump se sešel se současným americkým prezidentem Barackem Obamou | Foto: Reuters

Donalda Trumpa jen na Twitteru sleduje skoro patnáct milionů lidí, to je o tři miliony víc než současného prezidenta Baracka Obamu.

Po svém nástupu do Bílého domu ale prý hodlá být v jejich používání zdrženlivější. CBS odvysílá celý rozhovor v noci na pondělí.

Protesty pokračují

Ve Spojených státech amerických i nadále pokračují protesty proti vítězství Trumpa v prezidentských volbách. Policie zatkla desítky lidí, ve městě Portland v Oregonu házeli demonstranti na těžkooděnce kameny a lahve. Zablokovali taky několik silnic a železničních tratí. Jednoho muže během protestního pochodu postřelili.

Neznámý útočník postřelil v USA demonstranta proti Trumpovi. Policie po pachateli pátrá

Číst článek

Policie v noci na neděli zatýkala také v Indianapolisu. Při střetech s demonstranty tam utrpěli zranění dva policisté. Bez větších násilností se podle agentury Reuters obešly demonstrace v New Yorku, Chicagu a Los Angeles nebo Las Vegas.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme