Doživotí pro nezletilé. Zabili ženu a její dceru, pak si v bytě obětí napustili vanu a zhlédli filmy

Trest doživotního vězení uložil ve čtvrtek soud v Nottinghamu patnáctiletému chlapci a stejně staré dívce, kteří letos v dubnu ve městě Spaldingu na východě Anglie brutálně zavraždili spící 49letou ženu a její 13letou dceru. Na svobodu mohou být puštěni nejdříve za 20 let, informovala zpravodajská stanice BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vražda

Vražda | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Podle soudce Charlese Haddona-Cavea, který rozsudek vynesl, šlo o "hrůzný zločin, který má v moderních kriminálních dějinách jen málo obdob". Dvojice, které bylo té v době teprve 14 let, vraždy provedla mimořádně bezcitným způsobem a zejména první oběť musela velmi trpět.

V pražské tramvaji před dvěma lety zastřelil cestující. Soud ho poslal na 17 let do vězení

Číst článek

Provinilci přitom neprojevili žádnou známku lítosti nad svým jednáním. Oba přiznali, že zločin plánovali a oběti měli v úmyslu zabít. O život 13. dubna připravili nejprve matku Elizabeth Edwardsovou, kterou chlapec osmkrát bodl do krku, aby nemohla voláním o pomoc varovat své dítě. Poté dvě rány nožem zasadil do šíje dceři Katie, než ji udusil polštářem.

Porota si při líčení průběhu zločinu rovněž vyslechla, jak se vrazi po svém krvavém řádění společně vykoupali v koupelně obětí, užili si sexu a pak v klidu zhlédli několik filmů.

Dívka sice odmítala vinu z vraždy, nicméně soudce na základě důkazního materiálu dospěl k jednoznačnému závěru, že vina obou účastníků zločinu je naprosto stejná.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme