Exploze v tureckém letovisku Antalya zranila deset lidí. Mohla to být nehoda, tvrdí starosta

Parkovištěm před budovou obchodní komory v tureckém letovisku Antalya v úterý ráno otřásla exploze. Deset lidí bylo lehce zraněno od rozbitého skla, informoval s odvoláním na úřad tamního guvernéra turecký list Hürriyet. Příčina výbuchu zůstává nejasná.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkovištěm před budovou obchodní komory v tureckém letovisku Antalya v úterý ráno otřásla exploze

Parkovištěm před budovou obchodní komory v tureckém letovisku Antalya v úterý ráno otřásla exploze | Zdroj: Reuters

Podle zpravodaje agentury Dogan exploze zničila jeden automobil. Další čtyři vozy a okolní budovy zůstaly poškozené. Na místo ihned vyrazilo několik sanitek.

Jak uvedl starosta města Menderes Türel, exploze nemusí být teroristickým činem, mohlo jít o nehodu. I vzhledem k tomu, že nikdo nebyl vážně zraněn. Objevily se již spekulace, že mohlo jít o výbuch automobilu, který jezdí na LPG.

Antalya je hlavním turistickým letoviskem na středomořském pobřeží Turecka. V polovině října vypálili neznámí útočníci nejméně dvě rakety, které dopadly nedaleko Antalye. Motiv ani pachatelé tohoto útoku nebyli odhaleni.

Jihovýchod Turecka sužují útoky bojovníků takzvaného Islámského státu, který ovládá rozsáhlé oblasti v sousední Sýrii, i boje mezi armádou a separatisty ze Strany kurdských pracujících (PKK).

Turecký cestovní ruch utrpěl výrazné ztráty v důsledku červencového pokusu o vojenský převrat, který se ale podařilo vládě zmařit. Na úbytku turistů se podepsalo také několik teroristických útoků mimo jiné v turisty oblíbeném Istanbulu i napjaté vztahy s Ruskem po sestřelení jeho bombardéru na turecko-syrské hranici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme